Masterplast a devenit unicul proprietar al fabricii sale din Germania


În 20 octombrie 2021, Masterplast a finalizat cu succes achiziția fabricii din Germania, după procesul de vânzare-cumpărare aceasta deține capitalul social în proporție de 100%. Procesul de vânzarea-cumpărare a fabricii a avut loc mai devreme decât era planificat inițial, prin modificarea condițiilor opțiunii de cumpărare programate pentru 2023, în condiții favorabile societății. Finanțarea tranzacției va […]

În 20 octombrie 2021, Masterplast a finalizat cu succes achiziția fabricii din Germania, după procesul de vânzare-cumpărare aceasta deține capitalul social în proporție de 100%. Procesul de vânzarea-cumpărare a fabricii a avut loc mai devreme decât era planificat inițial, prin modificarea condițiilor opțiunii de cumpărare programate pentru 2023, în condiții favorabile societății. Finanțarea tranzacției va fi acoperită de companie din fondurile obținute în cadrul Programului de Obligațiuni de Creștere.

 

Pe lângă încheierea achiziției, s-a ajuns la un nou acord strategic de dezvoltare a afacerii pe termen lung între părți. În consecință, grupul BWK, care este deținut de fostul coproprietar Hartmut Layer, se va ocupa de distribuția pe piață a produselor pentru construcții a Masterplast în Germania, Franța, Elveția și Austria.

 

Grupul german deține o rețea consolidată de clienți în Europa de Vest, astfel poate asigura pentru Masterplast acces la piețele potențiale într-o gamă mai largă și într-un volum mai mare. Fondul de mărfuri al expansiunii comerciale semnificative preconizate este asigurat de capacitățile de producție libere disponibile în fabricile companiei. În ceea ce privește impactul cooperării asupra rezultatului, conducerea companiei își va informa acționarii la evenimentul pentru investitorii din ianuarie 2022, odată cu prezentarea strategiei actualizate.

 

„Este foarte pozitiv pentru noi că una dintre cele mai de succes fabrici ale noastre este acum deținută în proporție de 100% de Masterplast. De acum înainte putem decide mai ușor aspecte privind inovații și dezvoltări viitoare. Avem idei concrete pentru investiții viitoare in fabrici germane atât în domeniul sănătății, cât și în construcții. În plus, am reușit să încheiem un acord reciproc de perspectivă cu fostul nostru coproprietar privind distribuția produselor noastre, care ne va consolida semnificativ poziția pe piețele cheie din Europa de Vest. Datorită cooperării strategice pe termen lung deja de anul viitor ne așteptăm la un impact comercial semnificativ.”

 

A adăugat Tibor Dávid, președintele Masterplast