Începuturile

S.C. Masterplast Srl. și-a început activitatea la Székesfehérvár în 1997. Fondată de Dávid Tibor și Balázs Ács, compania este specializată în comerțul cu materiale de construcții, principalele sale produse sunt foliile pentru acoperișuri, plasă din fibră de sticlă și accesorii pentru tencuieli. Deși a intrat pe piață ca o afacere mică, a devenit rapid populară datorită abordării de afacere centrată pe client cu produse fiabile și servicii flexibile. Creșterea dinamică a început după doi ani și a atins acoperire la nivel național, în timp ce a condus piața cu principalele sale produse.

Dezvoltare dinamică

În anii 2000 pe măsură ce cererea partenerilor a crescut, portofoliul de produse și serviciile companiei s-au dezvoltat continuu. S.C. Masterplast Srl. a intrat cu succes pe piața sistemelor de izolare a fațadelor, a produselor de construcție uscate și a materialelor termice de izolare fonică și hidroizolante. Și-a îmbunătățit continuu sistemul de transport, furnizare de produse și vânzările, ceea ce l-a făcut unul dintre partenerii cheie în activitatea de comercializare a materialelor de construcții interne.

Grupul Masterplast 

În paralel, Masterplast a evoluat într-un grup internațional de companii. A ajuns la dimensiunea marilor companii regionale la nivel european până în 2005, când a fost înființat portofoliul actual de filiale care acoperă 8 țări. Începând cu 2012, exporturile au continuat să se extindă, datorită căruia, până în 2018, prezența companiei s-a răspândit în 41 de țări din întreaga lume.

Producție

Pentru a-și asigura competitivitatea și stocul produselor, Grupul Masterplast a început să-şi înființeze propriile fabrici de producție în 2005. În prezent compania acoperă disponibilitatea produselor de calitate prin fabricile proprii, asigurând o calitate și disponibilitate constantă.

Masterplast cotată la bursă

Masterplast Group efectuează o majorare de capital în cadrul unei tranzacții de succes pe piața de valori în 2012 pentru a finanța creșterea planurilor de producție și dezvoltarea de achizițiii . Din Octombrie 2017, compania este listată în categoria Premium a Bursei de valori din Budapesta.

În prezent

Masterplast este cea mai mare companie de origine maghiară de materiale de construcție din regiunea Central Europeană.
Grupul Masterplast este un partener important producător-furnizor pentru firmele de construcții din România.
Deține o poziție importantă pe piață cu produse de termoizolație a fațadelor, acoperișurilor și a structurilor uscate. Cu o experiență peste 20 de ani pe piață, își ajută partenerii să conducă o afacere de succes pe termen lung, baza fiind sortimentația mare, calitate ridicată și ofertele de servicii prompte.