Este un adeziv performant care asigură lipirea plăcilor de polistiren (adeziv polistiren, adeziv vata bazaltica) și a plaselor din fibră de sticlă pentru tencuieli și masă de șpaclu. Este un adeziv finit, sub formă de praf, care are în conpoziție rășini artificiale. Citește informații despre gama adezivă Masterplast și alege cel mai ideal tip pentru izolația ta!

Produse

Tipuri de adezivi pentru izolare termică

 

Adezivul este de nelipsit pentru izolarea fațadelor și a soclului. În acest caz, însă, este necesar să se lucreze cu un produs special dezvoltat în acest scop. În primul rând, trebuie luate în considerare metodele de izolație. Acestea pot include:

  • Izolatie termica – adeziv polistiren, adeziv vata bazaltica- (EPS, polistiren, Nikecell): cea mai populara dintre toate, este eficienta si caracterizata printr-un raport bun pret-valoare. Alegeți XPS pentru plinte.
  • Izolație termică EPS grafit: poate fi chiar o alternativă mai eficientă decât cea tradițională, această soluție fiind de obicei aleasă atunci când există lipsă de spațiu sau în circumstanțe speciale.
  • Termoizolație vată bazaltică: mai rară și mai scumpă, dar în același timp cel mai bun sistem în ceea ce privește izolarea fonică și rezistența la foc.

În ceea ce privește adezivii, putem găsi mai multe tipuri speciale care sunt ideale pentru fiecare sistem de izolare termică ( adeziv polistiren, adeziv vata  bazaltica. Produsele Thermomaster pot fi, de asemenea, utilizate pentru plăcire EPS, XPS sau vată precum și plasă din fibră de sticlă.

 

Adeziv termoizolant pentru fațadă și soclu

În general, se poate afirma că adezivii termoizolatori pentru fațade au o capacitate de încărcare mai mică în comparație cu adezivii pentru soclu.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu este nevoie să obținem stabilitate.  Chiar și cu produse special concepute pentru tencuirea plasei de sticla sau a plăcilor de polistiren, putem forma o suprafață complet netedă. În cazul tipurilor de polistiren grafitat, lipirea se realizează prin armare cu răsini sintetice. În cazul vatei bazaltice adezivul exterior are o permeabilitate foarte bună la vapori și este ranforsat cu fibre speciale.

 

Comercializare si distributie adeziv termoizolant

 

Masterplast oferă adezivi care acoperă toate procedurile. Fie că este vorba de EPS, XPS sau izolație din vată bazaltică. În descrierea produselor, puteți găsi exact consumul de material, utilizarea și metoda de aplicare.