Scopul dibluri polistiren este de a consolida ancorarea de izolare a fațadelor. Sunt destinate fixarii placilor termizolante pe constructiile din beton, BCA sau caramida. Lungimea necesară a ancorei se bazează pe grosimea materialului izolant și adâncimea de ancorare. Iti punem la dispozitie o gama variata de dibluri polistiren, care te vor ajuta sa duci la bun sfarsit orice lucrare de termoizolatii.

Produse

Versatilitatea și Eficiența Fixării cu Dibluri Polistiren
 
Ce înseamnă dibluirea?
 
Pentru a înțelege de ce sunt necesare diblurile în termoizolație,trebuie să înțelegem conceptul de diblure. Aceasta acoperă în esență o procedură pe care o realizăm pentru a întări fixarea izolației termice a fațadei. Diblul este obiectul care permite fixarea în material sau placa de izolare termică.
 
Nu este ușor să determinați de la început ce tip și câte dibluri vor fi necesare. Depinde de grosimea materialului izolator dar si de adancimea de fixare. Misiunea este să punem în izolație un diblu care să fie sigur și atât de stabil încât, nu l-am putea scoate din loc cu mâinile goale.
 
Cantitatea necesară depinde de caracteristicile clădirii (lățime, înălțime etc.), de expunerea la condițiile meteo, de capacitatea de încărcare a materialului izolator și de proprietățile diblului în sine. În general, vă puteți aștepta la 6-14 bucăți pe m2. Pentru a determina cantitatea necesară, luați în calcul mar clădirii cât și ale diblului sau contactați un expert.

 

Diblurile polistiren și caracteristicile lor
 
Diblurile de polistiren reprezintă accesorii de fixare care oferă stabilitate într-un mod eficient și durabil. Ele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme.
Principalele caracteristici ale diblurilor polistiren includ:
 
  1. Ancorare: Diblurile polistiren au o adâncime de ancorare optimă, care permite o fixare sigură în materiale precum betonul, cărămida și zidăria.
 
  1. Capacitatea de încărcare: Datorită materialului solid și rezistent, diblurile polistiren au o capacitate de încărcare ridicată, permițând fixarea sigură a obiectelor mai grele.
 
  1. Izolație termică și fonică: Diblurile polistiren oferă o izolație termică și fonică suplimentară, reducând pierderile de căldură și zgomotul transmis prin pereți.
 
Fixarea diblurilor în cărămidă
 
Fixarea în cărămidă este o etapă importantă în construcția unei structuri solide. Diblurile polistiren pot fi utilizate cu succes oferind o aderență sigură și durabilă între cărămizi și perete.
 
Procesul de fixare în cărămidă cu ajutorul diblurilor polistiren implică următorii pași:
 
  1. Perforarea: Se realizează găuri în peretele existent, folosind un burghiu adecvat și respectând dimensiunile și adâncimea recomandate de producătorul diblului polistiren.
 
  1. Introducerea diblului: Diblurile polistiren sunt inserate în găurile perforate, asigurându-se că se potrivesc perfect și că ajung la adâncimea corectă.
 
  1. Fixarea în cărămidă:Diblurile sunt fixate în cărămidă iar mortarul este aplicat pentru a le fixa în poziție. Diblurile polistiren asigură o aderență sigură în cărămizi și perete.
 
Utilizarea diblurilor polistiren în montarea obiectelor în perete
 
Diblurile sunt de asemenea ideale pentru fixarea obiectelor ușoare și medii în perete. Acestea pot fi utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi montarea rafturilor, oglinzilor sau altor obiecte de decor.
 
Procesul de fixare a obiectelor în perete cu dibluri polistiren implică următorii pași:
 
  1. Marcarea și măsurarea: Se marchează punctele de fixare pe perete și se măsoară distanța corectă între acestea.
 
  1. Perforarea: Se realizează găuri în perete, folosind un burghiu adecvat și respectând dimensiunile și adâncimea recomandate de producătorul diblului polistiren.
 
  1. Introducerea diblului: Diblurile polistiren sunt introduse în găurile perforate, asigurându-se că se potrivesc perfect și că ajung la adâncimea corectă.
 
  1. Fixarea unui obiect: Obiectul este așezat pe perete iar diblurile asigurându-se că este fixat ferm și în siguranță.
 
Diblurile polistiren reprezintă o soluție eficientă și versatilă pentru fixarea materialelor și obiectelor pe perete. Prin utilizarea diblurilor polistiren, se asigură o aderență puternică și durabilă, contribuind la stabilitatea și siguranța structurilor. Fie că este vorba despre fixarea cărămizilor sau montarea obiectelor în perete, diblurile polistiren oferă o soluție fiabilă și ușor de utilizat.