Plăci de izolație pe bază de polistiren expandat în diferite grosimi cu capacități de încărcare diferite. Plăcile EPS sunt 98% aer, deci au proprietăți de izolare termică foarte bune. Ele sunt de obicei folosite pentru izolarea termică a fațadelor.

Produse

Avantajele izolației termice cu EPS

EPS (Expanded Polystyrene) înseamnă spumă de polistiren expandat. Expandarea se referă la metoda prin care produsul este realizat și polistirenul este numele materialului din care este fabricat. Izolația EPS are multe avantaje:

o Au o izolare termică bună

o Își menține forma (nu se micșorează sau nu se deformează)

o Proprietățile sale nu se modifică în timp

o Sunt rezistente la chimicale

o Sunt prietenoase cu mediul

o Sunt eficiente din punct de vedere al costurilor

 

Marcajele EPS

 

În cazul plăcilor EPS, adesea acestea sunt însoțite de un număr. Printre produsele noastre Isomaster EPS, puteți găsi numerotări între 30 și 200. Dar ce înseamnă mai exact aceste numere?

 

Numărul reprezintă rezistența la compresiune. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât este mai mare presiunea de compresiune EPS. Mai jos este un rezumat pentru ce categorie poate fi utilizat EPS-ul:

o sub 50: acestea nu pot fi încărcate: balcoane, pereti interior, spatii interioare

o EPS 50-100: se pot incarca usor: balcoane, verande terase, fatade,exteriorul cladirilor, acoperisuri.

o EPS 100: pot suporta sarcini moderate, sunt deja numite circulabile, EPS apartinand acestei categorii se foloseste sub pardoseli.

o EPS 150: se pot încărca bine, se folosesc nu doar la etajele caselor, ci și în garaje și fabrici.

o EPS 200: pot fi încărcate foarte bine.

 

Care este diferența dintre XPS și EPS?

 

La prima vedere, cea mai mare diferență dintre plăcile EPS și XPS este că plăcile EPS sunt albe iar plăcile XPS sunt disponibile în diferite culori pe piață. Motivul practic pentru aceasta este ca cele două să nu fie confundate.

Atât plăcile XPS, cât și cele EPS sunt fabricate din polistiren. Diferența constă în faptul că la producție so folosesc tehnici diferite.

Plăcile EPS sunt realizate folosind un proces de expansiune. Bilele minuscule din polistiren sunt aruncate în aer de multe ori până când ajung la dimensiunea și forma potrivită.

Materialul de pornire al plăcilor XPS este cristalul de polistiren, iar XPS-ul cu celule închise este realizat din acestea folosind un proces de extrudare.

Datorită diferenței dintre procesele de producție, EPS este de obicei produs în blocuri, iar XPS este produs doar sub formă de plăci.

Proprietățile mecanice ale XPS sunt semnificativ mai bune decât cele ale EPS: suprafața plăcilor XPS este mai puțin sensibilă la presiune, iar absorbția de apă a XPS este mai mică.

Datorită proprietăților mai favorabile, prețul plăcilor EPS este în general mai mic decât cel al plăcilor XPS de aceeași dimensiune.