Cu o investiție de peste 14,4 milioane EUR, Masterplast va începe producția unui alt material de izolare termică


Prima fabrică XPS deținută în Ungaria poate începe producția în 2023. Masterplast își dezvoltă lanțul de aprovizionare pentru categoria de produse izolație termică, producând unul dintre tipurile de material de izolație cu cea mai rapidă creștere. Utilizarea materialelor termoizolante din polistiren XPS este în creștere într-un ritm accelerat din cauza necesităților arhitecturii moderne și a […]

Prima fabrică XPS deținută în Ungaria poate începe producția în 2023.

Masterplast își dezvoltă lanțul de aprovizionare pentru categoria de produse izolație termică, producând unul dintre tipurile de material de izolație cu cea mai rapidă creștere. Utilizarea materialelor termoizolante din polistiren XPS este în creștere într-un ritm accelerat din cauza necesităților arhitecturii moderne și a necesităților de energie verde, în timp ce capacitățile de producție sunt concentrate în prezent în mâini străine. Fabrica modernă, ecologică, care va fi stabilită la baza de producție din Subotica cu un cost de peste 5,05 miliarde HUF, va începe să funcționeze la începutul anului 2023, cu o capacitate anuală de producție de aproximativ 200.000 de metri cubi. Pentru finanțarea investiției, Ministerul Afacerilor Externe acordă o subvenție de stat nerambursabilă de 50% în cadrul programului HEPA.

Utilizarea polistirenului extrudat XPS, un material termoizolant pentru panouri cu capacitate ridicată, cu capacitate redusă de absorbție a apei, în cultura modernă a clădirilor, se extinde rapid și câștigă tot mai mult teren. Datorită proprietăților sale fizice favorabile, este excelent potrivit pentru suprafețele în contact cu umezeala sau expuse la sarcini mai mari, precum izolația termică a soclului și clădirilor civile, izolarea termică a substraturilor încărcate și a acoperișurilor plate, precum și a acoperișurilor verzi. Polistirenul XPS este o componentă importantă a sistemelor de izolație termică, datorită cerințelor mai stricte de energie pentru clădiri, piața se extinde rapid și nu există nicio alternativă de produs înlocuitoare. Prin urmare, este de o importanță strategică pentru Masterplast, care vinde deja o cantitate semnificativă din gama sa de produse, să ofere lanțului de aprovizionare cu o bază proprie de aprovizionare pentru a-și exploata potențialul de creștere și a-și reduce expunerea într-un mediu de producție exclusiv străin.

Cu noua investiție în producție, compania își va extinde și mai mult complexul de producție din Subotica. În noua fabrică de 3.600 de metri pătrați, linia de producție de ultimă generație va asigura o capacitate anuală de producție de 200.000 de metri cubi. Fabrica, proiectată având în vedere considerațiile de mediu, va combina tehnologia modernă și un sistem de reciclare închis pentru a asigura un impact redus asupra mediului și generarea minimă de deșeuri. Pentru a obține o producție completă în legătură cu instalația și pentru a satisface nevoile clienților, este important să se dezvolte dimensiunea corectă a capacității de stocare. În acest scop, construcția unui depozit de 2.000 de metri pătrați și a unui depozit în aer liber de aproximativ 6.000 de metri pătrați va fi, de asemenea, asociată cu proiectul, în timp ce o clădire de birouri de 400 de metri pătrați va fi construită pentru personal și un laborator de control al calității . În urma dezvoltării, Masterplast poate produce, de asemenea, două tipuri importante de materiale termoizolatoare pentru sistemul său de izolare termică, Hungarocell și XPS, astfel își consolidează serviciile.

Valoarea investiției investiționale este de 5,05 miliarde HUF, care este finanțată din resursele proprii ale companiei și o subvenție de stat nerambursabilă de 50% acordată în cadrul programului HEPA al Ministerului Afacerilor Externe.

„Lansarea primei producții XPS deținute pe piața internă este o etapă strategică importantă pentru noi, care se potrivește exact viziunii noastre. Abordarea conștientă a mediului înconjurător a jucat, de asemenea, un rol important în proiectarea și în alegerea tehnologiei. De asemenea, ne ocupăm de ciclul de viață al produselor fabricate cu ajutorul programului verde Hungarocell, care funcționează cu agricultură circulară. Cu aceasta, putem asigura deja posibilitatea reciclării reziduurilor generate în timpul utilizării, oferind consumatorilor o alternativă unică, prietenă cu mediul înconjurător ”, a adăugat Tibor Dávid, președintele Masterplast.