Proiectul 2.0 la Sárszentmihály


La conferința anuală pentru investitori, Masterplast a anunțat un nou proiect pentru fabrica din Sárszentmihály.

Noua linie de producție va produce folie de difuzie de înaltă calitate iar cu tehnologia germană folosită fabrica va fi capabilă de o producție de 30 de milioane de metri pătrați pe an.

 

Proiectul va începe din primăvara anului 2020.

 

Masterplast în anul 2019 a avut un an extrem de reușit cu vânzări semnificative care au dus la creșterea profitului.

 

De aceea printre planurile companiei joacă un rol important dezvoltarea continuă a liniei de producție, directori companiei anunțând lansarea unei noi investiții în acest domeniu.

 

În ultimi 5 ani grupul a investit în producție aproape 20 de milioane de euro și mulțumit acestor investiții a reușit pe cont propriu să asigure o majorare pentru produsele sale cheie.

 

La fabricarea produselor din fibră de sticlă sa realizat o creștere de 25%, la Eps creșterea a fost de 30% astfel s-a ajuns la o creștere de 45% în ceea ce privește veniturile totale din vânzările fabricate.

 

Scopul pe termen lung al companiei este de a avea propria producție pentru toată gama de produse și astfel să își consolideze poziția pe piață și de a avea o cota de 65% din producția proprie până în 2030.

 

“Desigur, suntem foarte mulțumiți de rezultatele de până acum, dar construim o companie de succes pentru următorul deceniu. Lucrăm la un Masterplast durabil, care să se adapteze unui mediu de afaceri în schimbare rapidă și să facă față provocărilor. Până în 2030, vom avea propria producție a produselor noastre strategice și vom continua să ne creștem în mod constant cota de piață a acestora printr-un fond stabil.” –  a zis Tibor Dávid, presedintele firmei Masterplast.