Ce este spuma de polietilenă sub forma de folie și pentru ce se folosește?


Spumă de polietilenă se produce sub formă de covoraș elastic.

Execuția unei pardoseli, care face parte ditr-un cămin confortabil, nu este un lucru atât de simplu precum pare. Să fie netedă, uniformă, să nu sune a gol….ar fi calitățile unei pardoseli reușite. Nu ne este indiferent ce avem sub picioare.

Pierderile de căldură pot apărea și prin pardoseală, lucru care poate spori considerabil cheltuielile de întreținere.

Pardoseala neizolată corespunzător poate transmite zgomotul din impact.

Produsele  ISOFOAM sunt folii de 2, 3 sau 4 mm grosime din material moale de polietilen extrudat, necaşerat. Se folosesc sub podelele de parchet sau parchet laminat având  rolul de a egaliza micile neplanetăţi ale stratului suport respectiv de a izola fonic. Nu izolează împotriva vaporilor, de aceea înainte de montarea parchetului acesta trebuie acoperit cu folie din PE de 0,05 mm grosime.

Varianta de 5 sau 10 mm grosime se foloseşte ca strat de separare sub şape uşoare. Egalizează neplaneităţile şi izolează fonic. Folia de 5 mm grosime se poate folosi sub şape cu greutate mai mică de 90 kg/m2. Între şapă şi folie ISOFOAM este necesar aşezarea şi unui strat din PE de min. 0,15 mm grosime. Pe lângă elementele de străpungere ale ţevilor şi în jurul pereţilor se montează banda perimetrală ISOFOAM de min. 5 mm grosime. Se poate folosi de asemenea ca şi acoperire tehnologică la structuri de betoane, asigurând astfel proteajrea elementelor de beton pe timp friguros.

Structura poroasă a materialului și legăturile elastice, pe lîngă proprietățile bune de izolare termică, oferă o izolare acustică bună (18-21dB) și izolarea în față vibrațiilor a construcțiilor.

Spumă de polietilenă este impermeabilă și este o bună barieră protectoare în față vaporilor de apă, nu se supune descompunerii și este durabil. De asemenea, se produce și spumă de polietilenă “suflată” cu un strat de aluminiu care reflectă  căldură(scut termic reflectorizant).

Firma Masterplast pune pe piață  produse unicate din fabricile proprii cel mai bun raport calitatepreţ sub marca de  ISOFOAM,  în diferite variante a acestui produs referitor atât la grosimea cât și la modul de ambalare și prezentare a acestuia.

 

Produse disponibile: